BROMMA – ÄPPELVIKEN

NYÄNGSVÄGEN 33

BOSTADSFAKTA

   
STORLEK 9 rum, varav 6 sovrum
BOAREA 257 kvm
BIAREA 51 kvm + garage
   
BYGGNADSÅR 1922
TOMT 850 kvm
UTGÅNGSPRIS 19 900 000 kr/bud

STORLEK
9 rum, varav 6 sovrum

BOAREA
257 kvm

BIAREA
51 kvm + garage

BYGGNADSÅR
1922

TOMT
850 kvm

UTGÅNGSPRIS
9 000 000 kr/bud

STORLEK 9 rum, varav 6 sovrum
BOAREA 257 kvm
BIAREA 51 kvm + garage
BYGGNADSÅR 1922
TOMT 850 kvm
UTGÅNGSPRIS 19 900 000 kr/bud
senaste bud
senaste bud

VISNING

Intresseanmälan

Söndag 15/3 kl. 13:00-14:00

Öppen visning. Välkommen!

ANMÄLAN TILL VISNING

Måndag 16/3 kl. 17:00-18:00

Öppen visning. Välkommen!

ANMÄLAN TILL VISNING

VISNING

Intresseanmälan

Söndag 15/3 kl. 13:00-14:00

Öppen visning. Välkommen!

ANMÄLAN TILL VISNING

Måndag 16/3 kl. 18:00-19:00

Öppen visning. Välkommen!

Att bo i Äppelviken är något alldeles extra. Samspelet mellan villaidyll, småstad och innerstads puls är optimalt. Mitt i de charmiga villakvarteren ligger denna ytterst generösa villa belägen på en underbar, barnvänlig tomt i SV fri från insyn tack vare den lummiga grönskan, som skapar en näst intill privat miljö. Pricken över i är det avkopplande och inbjudande poolområdet i anslutning till ett lust-/växthus och plana, lättskötta gräsytor.

Inne i huset möter magnifika sociala ytor med vardagsrum/matsal/bibliotek/glasveranda i öppen planlösning och som flödar i ljus tack vare många vackert spröjsade fönsterpartier. Glasverandan öppnar upp till en underbar altan som inbjuder till stora middagsbjudningar. Här ryms ytterligare stort kök med bekväm anslutning till grovkök, duschrum och master bedroom med duschrum en-suite. På övre plan 5 bra sovrum, rejäl TV-hall, badrum. I källarplanet ryms bl a läckert vinprovarrum och vinkällare.

BESKRIVNING

Att bo i Äppelviken är något alldeles extra. Samspelet mellan villaidyll, småstad och innerstads puls är optimalt. Mitt i de charmiga villakvarteren ligger denna ytterst generösa villa belägen på en underbar, barnvänlig tomt i SV fri från insyn tack vare den lummiga grönskan, som skapar en näst intill privat miljö. Pricken över i är det avkopplande och inbjudande poolområdet i anslutning till ett lust-/växthus och plana, lättskötta gräsytor.

Inne i huset möter magnifika sociala ytor med vardagsrum/ matsal/ bibliotek/ glasveranda i öppen planlösning och som flödar i ljus tack vare många vackert spröjsade fönsterpartier. Glasverandan öppnar upp till en underbar altan som inbjuder till stora middagsbjudningar. Här ryms ytterligare stort kök med bekväm anslutning till grovkök, duschrum och master bedroom med duschrum en-suite. På övre plan 5 bra sovrum, rejäl TV-hall, badrum. I källarplanet ryms bl a läckert vinprovarrum och vinkällare.

DOKUMENT

Besiktningsprotokoll
Planlösning
PLANSKISS
Stadgar

ANSVARIG MÄKLARE

Andreas Ouchterlony
0708-811 911
andreas@alstens.se

KONTAKT

DOKUMENT

Besiktningsprotokoll
Planlösning
Stadgar

ANSVARIG MÄKLARE

Andreas Ouchterlony
0708-811 911
andreas@alstens.se

KONTAKT

DOKUMENT

Besiktningsprotokoll
Planlösning
Stadgar

ANSVARIG MÄKLARE

Andreas Ouchterlony
0708-811 911
andreas@alstens.se

KONTAKT

Entréplan

Välkomna in i denna charmiga villa där ljuset och öppenheten går som en röd tråd genom hela detta levande hem. Allt är smakfullt renoverat och har en planlösning som tack vare de generösa sociala ytorna erbjuder plats för många vänner samtidigt som de 6 sovrummen och de 3 bad-/duschrummen erbjuder plats för den stora familjen.

Inne i huset möter förhallen som har access till ett av entréplanets duschrum med tvättställ, WC och dusch.

Förhallen övergår i det väl tilltagna kapprummet med gott om plats för ytterkläder. Fönster mot norr och golv i ekparkett. En bred öppning leder in till den inre hallen som i sin tur sammanbinder köket, de soliga öppna sällskapsytorna och trappan upp till övre planet. Ljusinsläpp genom ett vackert blyinfattat fönster mot norr. På golvet ligger ekparkett. Hallen övergår i de luftiga umgängesytorna med vardagsrum/matsal /bibliotek/glasveranda i öppen planlösning. På golven ligger enhetligt vacker parkett. Sällskapsrummen verkligen badar i ljus tack vare enastående ljusinsläpp genom stora ogenerade fönsterpartier med utsikt över den vackra trädgården och det läckra poolområdet. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter – ljuset hittar alltid in. Biblioteket har platsbyggda bokhyllor från golv till tak utmed 2 väggar och ett stort, spröjsat fönsterparti mot öster.

En bred öppning leder in till vardagsrummet, där en vitslammad, fungerande öppen spis pryder en hörna.

Parskjutdörrar i original blir rumsavskiljare till matsalen som rymmer ett rejält matsalsbord med plats för många sittande gäster. Fönster mot väster. Från matsalen access till köket. Matsalen och vardagsrummet övergår i glasverandan där vackra kolonner pryder öppningarna. Glasverandan verkligen flödar i ljus tack vare de vackert spröjsade fönstren som löper längs med hela långväggen mot trädgården. Blir solen för stark skyddar markisen med bekväm automatik för sol och vind. I anslutning ligger en härlig altan i bästa söderläge. Altanen rymmer såväl ett stort middagsbord som sköna vilstolar. Ett par trappsteg leder ut i trädgården. Med access från glasverandan ligger master bedroom som också har direktutgång till altanen.

Härligt ljusinsläpp genom glasade dubbeldörrar och stort fönster mot väster. I sovrummet finns rikligt med utrymme för kläder i platsbyggda garderober och ingång till ett duschrum en-suite.

Duschrummet är kaklat i vitt upp till tak och på golvet ligger klinker i ljust grått med golvvärme (el). Här finns handfat i kommod med lådor, spegelskåp, handdukstork, duschvägg i glas och fönster mot öster. Det finns även plats för badkar. Köket nås dels från den inre hallen och dels från matsalen och renoverades 2012. Köket är uppdelat i en matrumsdel med plats för ett stort matbord och en praktisk arbetsdel med rikligt med utrymmen för förvaring i platsbyggda skåp och lådor från Hantverksdesign. De långa arbetsytorna i U-form är i ljust grå komposit. På golvet ligger parkett med vattenburen golvvärme.

Här finns induktionshäll, diskmaskin, dubbla inbyggnadsugnar – samtliga från Miele. Kyl/frysen side-by-side är från Bosch med vattenfilter och ismaskin. Köksfläkten är från Gaggenau.

Ytterligare gott om plats för förvaring i 2 stora skafferier. Härligt ljusflöde genom 2 fönster mot norr.

I en passage in till grovköket går trappan ner till källarplanet. Tvättstugan/grovköket har praktiskt flyttats till entréplanet i anslutning till köket. Den nås också genom en direktingång från Stavgårdsgatan. Även här finns rikligt med plats för förvaring i skåp och lådor från Hantverksdesign och arbetsbänkar i komposit. Här finns tvättho och tvättpelare från Miele med automatisk vägning och dosering. Fönster mot väster och klinkergolv med vattenburen golvvärme

Övre plan

Via ett valv med kolonner leder en svängd trappa upp till det mycket generösa och väldisponerade övre planet. Trappan kommer upp i en väl tilltagen TV-hall med gott om plats för bl a en stor TV-möbel. Härliga ljusinsläpp genom stora fönsterpartier i ett burspråk som löper längsmed väggen mot norr. På golvet ligger parkett. Hallen sammanbinder de 5 sovrummen och badrummet.

Sovrum 1 har fönster mot öster och trägolv.
Sovrum 2 har 2 fönster mot öster och platsbyggd skjutdörrsgarderob längsmed ena långväggen.
Sovrum 3 har ljusinsläpp genom ett 3-luftsfönster i burspråk mot söder.
Även sovrum 4 har ett 3-luftsfönster i burspråk mot söder.
I sovrum 5 finns en platsbyggd skjutdörrsgarderob längsmed ena kortväggen.

Badrummet har väggar kaklade i vitt upp till tak, klinkerklätt golv i ljust grått med både vattenburen och elgolvvärme. Här finns handfat nedfällt i kommod med vita fronter, spegelskåp, vägghängd toalett, handdukstork, badkar och dusch med glasvägg. Ljusinsläpp genom fönster mot väster och norr.

Källarplan

Trappan leder ner till en hall med klinkergolv och vitmålade väggar i natursten.

Hallen sammanbinder bl a:
– ett stort förråd där bergvärmepumpen, varmvattenberedaren och poolpumpen placerats
– ett utrymme med kyl, frys, vinkyl
– ett stort allrum med klinkergolv och vitmålade väggar i natursten
– en vinkällare med klinkergolv och vitmålade väggar i natursten

Adress Stavgårdsgatan 21, 167 58 Bromma
Fastighetsbeteckning Stockholm Årilen 16
Tomt

Omgiven av charmerande villor I mycket eftertraktade, barnvänliga kvarter ligger denna Idylliska, välplanerade trädgardstomt ca 846 kvm (friköpt) i bästa söder/Västerläge. Här gassar solen från morgon till kväll på de generösa, lättskötta gräsytorna där bamen leker tryggt I skydd bakom täta häckar och buskar som dessutom ger ett fint lnsynsskydd. Här finns gott om utrymme för studsmattan, fotbollsmålet, pingisbordet, hängmattan Fruktträdet blir ett roligt klätterträd.

Den vackra trädgirden pryds, förutDm av den ståtliga flaggstången. av en synnerligen läcker pool, där solen skiner från förmiddag till In på kvällen.

Uteplats

Omgiven av charmerande villor i mycket eftertraktade, barnvänliga kvarter Hgger denna idylliska, välplanerade trädgådstomt ca 846 kvm (friköpt) i bästa söder/Västerläge. Här gassar solen från morgon till kväll på de generösa, lättskötta gräsytorna där bamen leker tryggt I skydd bakom täta häckar och buskar som dessutom ger ett fint insynsskydd. Här finns gott om utrymme för studsmattan, fotbollsmåfet, pingisbordet, hängmattan..• Fruktträdet blir ett roligt klätterträd.

Den vackra trädgården pryds, förutom av den ståtliga flaggstången, av en synner11gen läcker pool, där solen skiner från förmiddag till in på kvällen.

Från glasverandan leder spröjsade pardörrar ut till den väl tilltagna altanen där solen skiner från tidig förmiddag till kväll.

Även från master bedroom kommer man direkt ut till altanen.

Som skydd för den starka solen eller för det milda sommarregnet finns en markis med automatik för sol och vind.

Bilplats På tomten finns ett separat garage med automatisk garageport Ytterligare 2-3 bilar får plats på garageuppfarten.
För övrigt råder boendeparkering i området, taxa 5 = 300 kr/mån
Vatten & avlopp Stadsplan Tomtindelning Fastighetsplan
Servitut, samfälldighet m.m. Column 2 Value 7
Pantbrev 1 st, totalt 3 212 000 kr
Övrigt

FÖRBÄTTRINGAR STAVGÅRDSGATAN 21

1990 – TIDIGARE ÄGARE
Genomgripande ombyggnader och renoveringar:
Oversyn av avloppsstammar Eldragningar Tilläggsisolering (skum)
ombyggnad av uthymingsdel, bad-/duschrum,altan m m

1993
Ombyggnad ror att ersätta stege tlll källaren med trappa

1997
Fasadmålning och renovering (byte av skadat virke)

1998
Komplettering av inredning i källardelen

1999
Renovering av badrum (övre plan) efter vattenskada
Byte av äldre avloppsstam i Vinprovarrum

2001
Friköp av tomten
Förbättrat inbrottsskydd
Uppgradering av larmanläggning m m

2003
Byggnatlon av pool Inklusive sprängning, markarbete m m Inklusive dränerlngspump
Formgjutning av poolområde
Anläggning av pooldäck I västerläge
Installation av bergvärme Byte av diskmaskin (Miele)

……….

Byggnad

Byggnadstyp Småhus, villa
Byggår 1922. Tillbyggd ca 1962 och ca 1990
Fasad Trä målad 2011. Tilläggsisolerad 1990. Fasadbelysning
Stomme Trä
Grundläggning Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur Natursten
Bjälklag Trä
Fönster 2glas, lokalt isolerglas. Ny plåt ovan fönster 2011
Tak Omlagt 2005 med ny papp, läkt
Utvändigt Plåtarbete
Uppvärmning Bergvärme 2002/2003 – 2 borrhål,130/150 m. Kompressor 2010. WB 2015
Ventilation Självdragsprincip
TV Telia Fiber
Bredband Fiber installerades 2014
Övrigt Elcentraler KV och ev utbytta Jordfelsbrytare finns installerad 2011 nya hängrännor mot gatan
Rådgivande korttidsmätning radon utförd 2020-05-19. Bedömt snittvärde för boendeplanen 85 +/- 25 Bq/kbm Rn
Nyinstallation av larm 2017

Taxering

Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2018
Taxeringsvärde Totalt 13 200 00 kr, fördelat på småhusbyggnader 6 200 000 kr, Småhusmark 7 000 000 kr

Energideklaration

Status Utförd 2020-05-22
Energiklass Byggnaden har energiklass D på en skala A-G.
Energiprestanda Primärenergital 111 kWh per m2 och år
Kommentar

Driftskostnader

Antal personer i hushållet 4
Uppvärmning 0
Renhållning 3 384
Sotning 0
Övrigt 0
El 38 000
Samfälllghet/GA 0
Försäkring 0
Vatten/avlopp 3 600
Vägavgift/snö 0
Underhåll 0
Summa Årskostnad 44 984

Entréplan

Välkomna in i denna charmiga villa där ljuset och öppenheten går som en röd tråd genom hela detta levande hem. Allt är smakfullt renoverat och har en planlösning som tack vare de generösa sociala ytorna erbjuder plats för många vänner samtidigt som de 6 sovrummen och de 3 bad-/duschrummen erbjuder plats för den stora familjen.

Inne i huset möter förhallen som har access till ett av entréplanets duschrum med tvättställ, WC och dusch.

Förhallen övergår i det väl tilltagna kapprummet med gott om plats för ytterkläder. Fönster mot norr och golv i ekparkett. En bred öppning leder in till den inre hallen som i sin tur sammanbinder köket, de soliga öppna sällskapsytorna och trappan upp till övre planet. Ljusinsläpp genom ett vackert blyinfattat fönster mot norr. På golvet ligger ekparkett. Hallen övergår i de luftiga umgängesytorna med vardagsrum/matsal /bibliotek/glasveranda i öppen planlösning. På golven ligger enhetligt vacker parkett. Sällskapsrummen verkligen badar i ljus tack vare enastående ljusinsläpp genom stora ogenerade fönsterpartier med utsikt över den vackra trädgården och det läckra poolområdet. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter – ljuset hittar alltid in. Biblioteket har platsbyggda bokhyllor från golv till tak utmed 2 väggar och ett stort, spröjsat fönsterparti mot öster.

En bred öppning leder in till vardagsrummet, där en vitslammad, fungerande öppen spis pryder en hörna.

Parskjutdörrar i original blir rumsavskiljare till matsalen som rymmer ett rejält matsalsbord med plats för många sittande gäster. Fönster mot väster. Från matsalen access till köket. Matsalen och vardagsrummet övergår i glasverandan där vackra kolonner pryder öppningarna. Glasverandan verkligen flödar i ljus tack vare de vackert spröjsade fönstren som löper längs med hela långväggen mot trädgården. Blir solen för stark skyddar markisen med bekväm automatik för sol och vind. I anslutning ligger en härlig altan i bästa söderläge. Altanen rymmer såväl ett stort middagsbord som sköna vilstolar. Ett par trappsteg leder ut i trädgården. Med access från glasverandan ligger master bedroom som också har direktutgång till altanen.

Härligt ljusinsläpp genom glasade dubbeldörrar och stort fönster mot väster. I sovrummet finns rikligt med utrymme för kläder i platsbyggda garderober och ingång till ett duschrum en-suite.

Duschrummet är kaklat i vitt upp till tak och på golvet ligger klinker i ljust grått med golvvärme (el). Här finns handfat i kommod med lådor, spegelskåp, handdukstork, duschvägg i glas och fönster mot öster. Det finns även plats för badkar. Köket nås dels från den inre hallen och dels från matsalen och renoverades 2012. Köket är uppdelat i en matrumsdel med plats för ett stort matbord och en praktisk arbetsdel med rikligt med utrymmen för förvaring i platsbyggda skåp och lådor från Hantverksdesign. De långa arbetsytorna i U-form är i ljust grå komposit. På golvet ligger parkett med vattenburen golvvärme.

Här finns induktionshäll, diskmaskin, dubbla inbyggnadsugnar – samtliga från Miele. Kyl/frysen side-by-side är från Bosch med vattenfilter och ismaskin. Köksfläkten är från Gaggenau.

Ytterligare gott om plats för förvaring i 2 stora skafferier. Härligt ljusflöde genom 2 fönster mot norr.

I en passage in till grovköket går trappan ner till källarplanet. Tvättstugan/grovköket har praktiskt flyttats till entréplanet i anslutning till köket. Den nås också genom en direktingång från Stavgårdsgatan. Även här finns rikligt med plats för förvaring i skåp och lådor från Hantverksdesign och arbetsbänkar i komposit. Här finns tvättho och tvättpelare från Miele med automatisk vägning och dosering. Fönster mot väster och klinkergolv med vattenburen golvvärme

Övre plan

Via ett valv med kolonner leder en svängd trappa upp till det mycket generösa och väldisponerade övre planet. Trappan kommer upp i en väl tilltagen TV-hall med gott om plats för bl a en stor TV-möbel. Härliga ljusinsläpp genom stora fönsterpartier i ett burspråk som löper längsmed väggen mot norr. På golvet ligger parkett. Hallen sammanbinder de 5 sovrummen och badrummet.

Sovrum 1 har fönster mot öster och trägolv.
Sovrum 2 har 2 fönster mot öster och platsbyggd skjutdörrsgarderob längsmed ena långväggen.
Sovrum 3 har ljusinsläpp genom ett 3-luftsfönster i burspråk mot söder.
Även sovrum 4 har ett 3-luftsfönster i burspråk mot söder.
I sovrum 5 finns en platsbyggd skjutdörrsgarderob längsmed ena kortväggen.

Badrummet har väggar kaklade i vitt upp till tak, klinkerklätt golv i ljust grått med både vattenburen och elgolvvärme. Här finns handfat nedfällt i kommod med vita fronter, spegelskåp, vägghängd toalett, handdukstork, badkar och dusch med glasvägg. Ljusinsläpp genom fönster mot väster och norr.

Källarplan

Trappan leder ner till en hall med klinkergolv och vitmålade väggar i natursten.

Hallen sammanbinder bl a:
– ett stort förråd där bergvärmepumpen, varmvattenberedaren och poolpumpen placerats
– ett utrymme med kyl, frys, vinkyl
– ett stort allrum med klinkergolv och vitmålade väggar i natursten
– en vinkällare med klinkergolv och vitmålade väggar i natursten

Tomt, Uteplats

Omgiven av charmerande villor i mycket eftertraktade, barnvänliga kvarter ligger denna idylliska, välplanerade trädgårdstomt ca 846 kvm (friköpt) i bästa söder/västerläge. Här gassar solen från morgon till kväll på de generösa, lättskötta gräsytorna där barnen leker tryggt i skydd bakom täta häckar och buskar som dessutom ger ett fint insynsskydd. Här finns gott om utrymme för studsmattan, fotbollsmålet, pingisbordet, hängmattan… Fruktträdet blir ett roligt klätterträd.Den vackra trädgården pryds, förutom av den ståtliga flaggstången, av en synnerligen läcker pool, där solen skiner från förmiddag till in på kvällen. Från glasverandan leder spröjsade pardörrar ut till den väl tilltagna altanen där solen skiner från tidig förmiddag till kväll. Även från master bedroom kommer man direkt ut till altanen. Som skydd för den starka solen eller för det milda sommarregnet finns en markis med automatik för sol och vind. Ett par trappsteg leder ut till trädgården och det avkopplande, härliga poolområdet. Runt poolen finns en soldränkt, stenlagd uteplats med gott om plats för sol- och vilmöbler I direkt anslutning ligger det glasade lust-/växthuset från Willab Garden. I trädgården har man ytterligare möjligheter till uteplatser i gassande sol och svalkande skugga.

ADRESS
Stavgårdsgatan 21, 167 58 Bromma

FASTIGHETSBETECKNING
Stockholm Årilen 16

TOMT
Omgiven av charmerande villor I mycket eftertraktade, barnvänliga kvarter ligger denna Idylliska, välplanerade trädgårds tomt ca 846 kvm (friköpt) i bästa söder/Västerläge. Här gassar solen från morgon till kväll på de generösa, lättskötta gräsytorna där barnen leker tryggt I skydd bakom täta häckar och buskar som dessutom ger ett fint insynsskydd. Här finns gott om utrymme för studsmattan, fotbollsmålet, pingisbordet, hängmattan Fruktträdet blir ett roligt klätterträd.

Den vackra trädgården pryds, förutom av den ståtliga flaggstången. av en synnerligen läcker pool, där solen skiner från förmiddag till In på kvällen.

UTEPLATS
Omgiven av charmerande villor i mycket eftertraktade, barnvänliga kvarter Håller denna idylliska, välplanerade trädgårds tomt ca 846 kvm (friköpt) i bästa söder/Västerläge. Här gassar solen från morgon till kväll på de generösa, lättskötta gräsytorna där barnen leker tryggt I skydd bakom täta häckar och buskar som dessutom ger ett fint insynsskydd. Här finns gott om utrymme för studsmattan, fotbollsmålet, pingisbordet, hängmattan..• Fruktträdet blir ett roligt klätterträd.

Den vackra trädgården pryds, förutom av den ståtliga flaggstången, av en synnerligen läcker pool, där solen skiner från förmiddag till in på kvällen.

Från glasverandan leder spröjsade pardörrar ut till den väl tilltagna altanen där solen skiner från tidig förmiddag till kväll.

Även från master bedroom kommer man direkt ut till altanen.

Som skydd för den starka solen eller för det milda sommarregnet finns en markis med automatik för sol och vind.

BILBLATS
På tomten finns ett separat garage med automatisk garageport Ytterligare 2-3 bilar får plats på garageuppfarten. För övrigt råder boendeparkering i området, taxa 5 = 300 kr/mån

VATTEN & AVLOPP
Stadsplan Tomtindelning Fastighetsplan

PLANFÖRHÅLLANDEN
Tomtindelning Fastighetsplan Servitut, samfällighet m.m. Pantbrev 1 st, totalt 3 212 000 kr

ÖVRIGT FÖRBÄTTRINGAR STAVGÅRDSGATAN 21

1990 – TIDIGARE ÄGARE
Genomgripande ombyggnader och renoveringar: Översyn av avloppsstammar El dragningar Tilläggsisolering (skum) Ombyggnad av uthyrningsdel, bad-/duschrum, altan mm.

1993
Ombyggnad ror att ersätta stege till källaren med trappa

1997
Fasadmålning och renovering (byte av skadat virke)

1998
Komplettering av inredning i källardelen

1999
Renovering av badrum (övre plan) efter vattenskada Byte av äldre avlopps stam i Vinprovarrum

2001
Friköp av tomten Förbättrat inbrottsskydd Uppgradering av larmanläggning mm.

2003
Byggnation av pool Inklusive sprängning, markarbete mm. Inklusive dränerings pump Formgjutning av poolområde Anläggning av pooldäck I västerläge Installation av bergvärme Byte av diskmaskin (Miele)

TAXERING
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår
2018

TAXERINGSVÄRDE
Totalt 13 200 000kr,
fördelat på småhusbyggnader 6 200 000 kr,
Småhusmark 7 000 000 kr

BYGGNAD
BYGGNADSTYP
Småhus, villa

BYGGÅR
1922. Tillbyggd ca 1962 och ca 1990

FASAD
Trä målad 2011. Tilläggsisolerad 1990. Fasadbelysning

STOMME
Trä

GRUNDLÄGGNING
Grundsulor med mellangjutna betonggolv

GRUNDMUR
Natursten

BJÄLKLAG
Trä

FÖNSTER
2glas, lokalt isolerglas. Ny plåt ovan fönster 2011

TAK
Omlagt 2005 med ny papp, läkt

UPPVÄRMNING
Bergvärme 2002/2003 – 2 borrhål,130/150 m. Kompressor 2010. WB 2015

VENTILATION
Självdragsprincip

TV
Telia Fiber

BREDBAND
Fiber installerades 2014

ÖVRIGT
Elcentraler KV och ev utbytta Jordfelsbrytare finns installerad 2011 nya hängrännor mot gatan
Rådgivande korttidsmätning radon utförd 2020-05-19. Bedömt snittvärde för boendeplanen 85 +/- 25 Bq/kbm Rn
Nyinstallation av larm 2017

ENERGIDEKLARATION
STATUS
Utförd 2020-05-22

ENERGIKLASS
Byggnaden har energiklass D på en skala A-G.

ENERGIPRESTANDA
Primärenergi tal 111 kWh per m2 och år

KOMMENTAR
Ibsolorum text, Ibsolorum text

DRIFTSKOSTNADER
Antal personer i hushållet: 4
Uppvärmning: 0
El: 38 000
Vatten/avlopp: 3 600
Renhållning: 3 384
Samfälllghet/GA: 0
Vägavgift/snö: 0
Sotning: 0
Försäkring: 0
Underhåll: 0
Övrigt: 0
Summa Årskostnad: 44 984

Utöver summa årskostnad tillkommer kostnad för fastighetsavgift 8 524 kr.

KOMMENTAR
I elförbrukningen och i vattenförbrukningen ingår poolens förbrukning och uppvärmning

Fastighetens försäkring tillkommer

Kostnad för fastighetsavgift tillkommer med 8 349 kr/år

ELFÖRBRUKNING
129 060 kWh/år

NÄTBOLAG
Ibsolorum text

ELLEVERANTÖR
Ibsolorum text

FÖRSÄKRING
Ibsolorum text

Entréplan

 

Övre plan

Källar plan